Who is God?

 

SIAPA TUHAN?

click for PDFSatu soalan yang amat baik. Memang terdapat berbagai jawapan untuk soalan ini. Terdapat manusia yang berkata, “Tidak ada Tuhan”. Jawapan anda kepada soalan ini akan menentukan bagaimana anda melayani orang lain, dan juga dimana anda akan berada selepas anda meninggal dunia. Percayaan kita akan Tuhan akan juga menentukan sama ada kita menyembah Tuhan atau menyembah diri sendiri. Sekiranya kita cinta pada Tuhan, maka kita juga akan cinta manusia. Di dunia ini terdapat tiga ugama yang terbesar. Memandangkan ketiga-tiga ugama ini bertentangan dengan satu sama lain, kebenaran memang tidak terdapat di ketiga-tiga ugama ini.

Biar saya jelaskan.

Ugama Kristian mengatakan bahawa “Tuhan mati untuk manusia”.
Ugama Islam mengatakan bahawa “Manusia mesti mati untuk Tuhan”.
Ugama Hindu mengatakan bahawa “Tuhan adalah apa yang anda bayangkan di minda kita”.
Ugama Kristian mengatakan bahawa “Tuhan mencipta manusia”.

Ugama Islam – Sembah diri
Ugama Hindu – Sembah diri
Ugama Kristian – Rahmat Tuhan

Sembah diri anda cuba lakukan untuk Tuhan apa yang Tuhan telah lakukan untuk anda!

Rahmat Tuhan lakukan untuk kamu apa yang kamu tidak boleh lakukan untuk diri anda!

Dengan rahmat Tuhan kamu diselamatkan oleh sebab kamu percaya kepada Yesus. Penyelamatan itu bukan hasil usaha kamu sendiri, melainkan kurnia Tuhan – Efesus 2:8.

Kita semua membuat kesilapan. Kesilapan paling besar saya ialah menolak Yesus Kristus. Keputusan paling baik yang saya membuat ialah menerima Yesus Kristus sebagai Penyelamat saya.

Yesus bertanya kepada Petrus, “Menurut kamu, siapakah Aku ini?”. Siapakah Yesus menurut anda? Sila rujuk kepada Matius 16:16. Jawapan anda kepada soalan ini akan menentukan masa silang, masa sekarang dan masa akan datang.

Siapakah Aku ini?

 

                                                Yesus cinta anda

 

GodWhoIsGod.com

Want to know more? Click here for more information.